Andi Saagpakk: igav mul küll ei hakka! (1)

ANDI SAAGPAKK: Kui väidaksin, et pole kordagi nende aastate jooksul tüdinenud olnud, siis ma selgelt valetaksin. Foto: Sander Ilvest

ANDI SAAGPAKK: Kui väidaksin, et pole kordagi nende aastate jooksul tüdinenud olnud, siis ma selgelt valetaksin. Foto: Sander Ilvest

Andi Saagpakk on otsustanud oma pikalt töömeheteelt kõrvale astuda. 45 aastat küll liha-, liha- ja piima- ning viimased kümme aastat piimatööstuses mööda saatnud mees ütleb, et igav tal küll ei hakka. Kuidas see kõik päriselt välja kukub, näitab juba lähitulevik, kui hommikul ta enam Pikk tn 64 tööle minema ei pea.

Andi Saagpakk muigab ja valab kohvile piima. Vanadel aegadel lubati tervistkahjustava töö eest liiter piima päevas. Täna sellele tagasi mõeldes ütleb ta, et seda piima on tõesti jagatud ja välja võetud ka, aga ega see tema töö nüüd nii väga tervistkahjustav olnudki. Ei otseses ega ülekantud tähenduses. “Mõni nädal tagasi käisin arsti juures kontrollis ja suuri häireid ta ei avastanudki.”

Esimest korda astus Andi Saagpakk värskelt polütehnikumi lõpetanud automaatikainsenerina lihatööstuse uksest sisse 4. jaanuaril 1970. Nüüd, mil tal tuleb AS-i Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimehe kabineti uks selja taga kinni panna, saab elutööks kokku päris ümara ja muljetavaldava numbri.

“Aasta-poolteist tagasi ma mõtlesin selle peale, et juhivahetuse protsess ei ole niisama lihtne, uut meest pole kuskilt varnast võtta. Arutasin siis põllumeestega ja ütlesin, et hakkame otsima. Ükskord tuleb mul minek, kangutada ma ennast ei lase, aga lepime kokku ja see lahkumine võiks olla kuskil 2015. aasta alguses. Alles pärast vaatasin, et kokku tuleb üsna ümmargune number,” arutleb Saagpakk.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 936 korda, sh täna 1)