Nahatöö õpilased õppisid Budapestis uusi nippe

TÖÖHOOS: Triin Saare ja Telvi Kokk. Foto: Liise Kallas

TÖÖHOOS: Triin Saare ja Telvi Kokk. Foto: Liise Kallas

Novembris-detsembris Ungaris käinud Kuressaare ametikooli nahatöö õpilased peavad toimunud praktikat toredaks jõulukingiks iseendale ning leiavad, et välismaal stažeerimine on kasulik igale edumeelsele ametikooli kasvandikule.

Neli nädalat Budapesti kujutava kunsti keskkoolis andis teadmisi ja oskusi, mida oma koolis tõenäoliselt saanud ei oleks.

“Eelkõige saigi sealt palju uusi nippe ja ideid – väikesi asju, mis muudavad töö tegemise kergemaks,” märkis nahatöö õhtuõppijate teise kursuse õpilane Triin Saare, kelle hinnangul oli suurim vau-moment see, et nahatööd saab teha ka väga lihtsalt. “Kui on äge idee, siis lihtsuses peitub võlu,” sõnas ta, viidates näiteks linoollõikes kaunistatud ehetele.

Tundus, et Budapesti kunstikool on populaarne kool ning kõikide õpilaste tõsine soov on edasi õppida kunstiülikoolis. Hanna-Liisa Ella sõnul avaldas muljet pühendumus, millega kohalikud noored oma tegevusse suhtuvad ja kui palju õpingutesse panustavad.

“Kõike, mida sa soovid, on võimalik teha, ja seda saab teha mitut moodi,” jagas Hanna-Liisa saadud õppetunde. “Ideed pannakse lauale ja neid aidatakse teostada.” Ideest teostuseni, st reaalse tooteni võib minna terve aasta.

Kõik kolm praktikajuhendajat jagasid palju uusi teadmisi-oskusi. “Minu ülisuperlemmik oli üks väga kogenud õpetaja, kes vabal ajal tegi ka ise kotte,” kiitis Telvi Kokk pedagoogi, kes aitas tal valmis saada efektse kassikujulise kõvavormilise seljakoti.

Ella hinnangul andis aga võõras keeles suhtlemine ja oma soovide väljendamine juurde enesekindlust – kui midagi tahta, siis saad sellega hakkama. “Kasvõi kehakeeles suheldes,” sõnas ta.

Ametikooli õpilaste välispraktikat Ungaris finantseeris EL-i Elukestva Õppe Programm.

Liise Kallas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 347 korda, sh täna 1)