Maxima pani kärud lukku (45)

Kahe nädala eest võeti Kuressaare Maximas kasutusele ostukärude lukustamissüsteem. Käru saab lukust lahti 50 sendise mündi või vastava žetooniga, mille saab tagasi pärast käru õigesse kohta tagastamist.

Kuigi esimesel nädalal jagati klientidele välja 10 000 žetooni, pole uus kord osale klientidest meeltmööda.

Näiteks pöördus Saarte Hääle poole anonüümsust palunud naine, kel jäid ostud Maximas tegemata, kuna sularaha, mida müntideks vahetada, tal kaasas polnud. Ostukorvi ei soovinud ta kasutada seetõttu, et tal oli plaanis osta suurem pakk koeratoitu, mida käe otsas raske kanda. Sarnaseid lugusid on toimetusse jõudnud teisigi.

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe ütles, et ostukärude kasutamise süsteemi muutmine tulenes praktilisest vajadusest, et inimesed paneksid ostukärud tagasi nende hoiustamiskohtadesse.

“Nimelt on olnud mitmeid juhtumeid, et kärud jäetakse lihtsalt kaupluseesisele parklaalale ning kõvema tuule korral on kärud liikuma hakanud ja tekitanud parklas olevatele autodele väikesi kahjustusi,” selgitas Lehtmäe.

Ta lisas, et kui klient kasutab žetoone, siis aitab see tagada, et kärud viiakse nende seisupaikadesse tagasi. “Loodame kõigi külastajate mõistvale suhtumisele. Muudatus on ette võetud ainult praktilisel eesmärgil, et kaitsta poekülastajate vara,” sõnas Lehtmäe.

Esimene Maxima, kus lukustamissüsteem kasutusele võeti, asub Tallinnas ning seal on tagasiside olnud Lehtmäe sõnul väga positiivne. “Muudatus tagab kärude alatise olemasolu klientide jaoks ja samuti kaupluseala korrasoleku.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 388 korda, sh täna 1)