KG-s näidati lastele “aurasid”

PÕNEV VÄRK: Noortele huvilistele pakkus Pia-Lotta Toomi näidatud trikitamine sellist huvi, et ta ise vaevu 1. klassi õpilaste vahele ära mahtus. Nagu näha, on raamatu ja telefoniekraanil nähtava  pildi vahe suur. Foto: Raul Vinni

PÕNEV VÄRK: Noortele huvilistele pakkus Pia-Lotta Toomi näidatud trikitamine sellist huvi, et ta ise vaevu 1. klassi õpilaste vahele ära mahtus. Foto: Raul Vinni

Kuressaare gümnaasiumi aula oli eile vahetult enne keskpäeva vahetunni ajal siginat-saginat täis. Nimelt demonstreerisid abituriendid esimese klassi õpilastele enda loodud „aurasid“ ehk elluäratatud fotosid.

“Aura on nutivahendite vahendusel esitatav liitreaalsus ehk inglise keeles augmented reality, lihtsamalt öeldes piltide elluäratamine,” seletas Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja Maidu Varik, viidates, et tegu on liikuvate piltidega. Variku sõnul saavad ka õpetajad, et tund põnevam oleks, neid õppetöös kasutada.

Aurasid saab teha, kasutades tahvelarvutit või mobiilitelefoni. Aurasid võib luua piltidele, trükistele, tootepakenditele, riietele jm. Et nooremad õpilased on uuest võimalusest väga õhevil, sellest andis tunnistust abiturientide ümber sagiv lastehulk.

Abiturient Liina Hansen tõdes, et nad ise seda võimalust väga palju kasutanud veel ei ole, kuna neile alles õpetati seda. “Näiteks on taustaks tavaline pilt ning sinna saab lisada teksti ja muud,” kirjeldas Hansen, kinnitades, et nutitelefonist on talle palju abi. “Kui oskad seda kasutada, siis on sellest abi. Mina kasutan oma telefoni nagu arvutit,” märkis ta.

Esimese klassi jüts Hendre Kuusk kiitis innukalt, kuidas talle liikuvad pildid meeldivad. “Mul on endal ka nutitelefon ja ma tõmban endale ka kindlasti sellise programmi,” rääkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 494 korda, sh täna 1)