GoBusi bussijuhid said lõpuks oma tahtmise

Pärast pingelisi läbirääkimisi sõlmisid transpordi ametiühing ja GoBus kolmapäeval uue kollektiivlepingu ja palgaleppe. Selle järgi teenivad GoBusi bussijuhid 1. veebruarist vähemalt 3,30-eurost tunni- ja 810-eurost kuupalka.

“Lisaks töötasude tõusule paranevad ettevõttes ka mõned sotsiaalsed tagatised ning bussijuhtide kõrval tõusevad ka mitmete teiste GoBusi töötajate palgad. Samuti jäävad kehtima aasta alguses kehtestatud mullusest kõrgemad lisatasumäärad,” teatas transpordi ametiühing.

“Meil on hea meel, et jõudsime läbirääkimiste laua taga värske kollektiivlepinguni ning tunnustame tööandjat pingutuse eest, kuna mõistame, et kokku lepitud numbriteni jõudmine ei olnud tööandjale sugugi kerge,” ütles ametiühingu juht Jaan-Hendrik Toomel.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide koordinaatori Aare Kübarsepa meelest sarnaneb GoBusiga sõlmitud kollektiivleping enim põhjamaade omadele.

“GoBusi lepingus on kõik töötasud korrektselt kirjas ja arusaadavad ning see tagab töötajatele kindluse, et kokkulepitud töötasu alati ka korrektselt välja makstakse,” rõhutas Kübarsepp. “Bussijuhid ei pea muretsema näiteks sellepärast, et kui nende kütusekulu talvel pisut suurem on, minnakse sellepärast nende palkade kallale,” tõi ta näiteks.

AS-i GoBus juhatuse esimees Enn Randmaa oli rahul, et lõpuks jõuti töötasudes kokkuleppele. “GoBusi jaoks on tähtis see, et töötajad teeniksid töö väärilist tasu. Äsja allkirjastatud palgaleppes kehtivate tariifide alusel töötasude maksmine on eelarveliselt küll pingeline, kuid me kavatseme lepingut väärikalt täita. Oleme sellega palgatasemelt Eesti paremaid töötasusid maksvate bussiettevõtete hulgas,” ütles Randmaa.

GoBusi Saaremaa piirkonna juhataja Andrei Mändla kinnitusel kasvab GoBusi bussijuhtide palk Saaremaal nagu mujalgi 14%. “Miinimumtasu saab 20 protsenti Saaremaa piirkonna bussijuhtidest ja 80 protsenti teenib sellest suuremat palka. Keskmise palgana teenisid GoBusi bussijuhid vanade tariifidega üle 900 euro kuus, olenevalt töötatud tundidest,” lisas Mändla.

Teatavasti jõudsid läbirääkimised eelmise aasta lõpus tupikusse ja ametiühing kaalus streigi korraldamist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 510 korda, sh täna 1)