Väärt ettevõtmine

Saaremaa muuseumi külaskäik Kärla rahvamajja oli läbimõeldult korraldatud üritus. Kõned polnud pikad ja venivad, vaid informatiivsed ja kompaktsed, ning mis kõige olulisem, räägiti ka Kärla kandi sidemetest muuseumiga. Viktoriin pakkus põnevust ja uusi teadmisi ning peaauhind, eluaegne muuseumi priipääse, on äärmiselt kõva sõna.

Seetõttu on mõneti kahju, et huvilisi ei kogunenud rahvamajja kuigi palju. Mine tea, ehk olnuks neid seal rohkem nädalavahetusel?

Õnneks oli Kärla alles esimene muuseumi tuuri sihtkoht, teiste piirkondade ja valdade külastamine seisab veel ees. Loodetavasti meelitavad järgmised kohtumised muuseumiga rohkem rahvast kokku, sest on, mida kuulata, vaadata ja katsuda.

Muidugi pole alati tarvis külaskäiku oodata, vaid võib ka ise linnusesse muuseumile külla minna. Ikka selleks, et vanu aardeid kaeda ja uuemate väljapanekutega lähemat tutvust teha. Eriti hea võimalus selleks on täna, kuu viimasel neljapäeval, mil sissepääs muuseumisse on prii.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 203 korda, sh täna 1)