Orissaare vald võib loobuda kirikuliste tasuta sõidutamisest (5)

Orissaare vallavolikogu sotsiaalkomisjoni viimasel koosolekul arutati ka küsimust, kas inimeste kirikusse sõidutamine võiks edaspidi toimuda tasulise teenusena. Seni on vald teinud seda üks kord kuus tasuta.

“Muidugi võiks see olla ka nii, et inimene ise maksab, aga me ei ole leidnud võimalust, kuidas seda korraldada,” ütles Orissaare valla sotsiaalnõunik Aina Sepp, lisades, et nad ei saa ju panna bussijuhile kohustust pileteid müüa. Ka on kirikus käijate arv olnud väga muutlik. Paljud inimesed jäävad vanemaks või on neil tervis kehv, mistõttu ei ole võimalik kirikusse minna.

Sepa sõnul on see kahtlemata oluline teenus, kuid samas võiks vald pakkuda ju teisigi teenuseid, millest inimesed rõõmu tunneksid. Näiteks võiks vallaelanikke sõidutada teatrisse või kultuuriüritustele. Praegu viiakse inimesi tasuta Levala, Ööriku ja Jaani kirikusse. Seejuures oli bussis eelmisel korral vaid üks inimene, Tagaverelt Öörikule käib tavaliselt neli-viis inimest.

“Aga see teenus on aastaid olnud ja ilmselt jääb nii ka selle aasta lõpuni,” kinnitas Aina Sepp, tähendades, et kui just sotsiaaleelarvesse väga olulisi kärpeid ei tule. Teadaolevalt on Orissaare vald ainus omavalitsus Saare maakonnas, kes toetab inimeste jumalateenistustel käimist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 582 korda, sh täna 1)