Tornimäe kool kavandab tahvlite koolis keelustamist (10)

Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu pöördub Facebookis õpilaste ja lapsevanemate poole palvega, et õpilased ei võtaks oma nutiseadmeid kooli kaasa.

“Seda muudatust ei ole veel arutatud ega kinnitatud,” ütles Raili Nõgu Saarte Häälele, lisades, et mõte tuli sellest, et koolis praegu tundides tahvelarvuteid veel ei kasutata ja puhkehetkedel on lapsed liialt ametis oma nutiseadmete näppimisega.

“Selle asemel võiksid nad vahetundides käia õues värskes õhus, mängida arendavaid lauamänge, kus saab mängukaaslasega suhelda reaalselt, mitte virtuaalselt jms,” rääkis Nõgu. Tema sõnul on lisaks veel mure, millest lapsevanemad on teada andnud, et vaadates teisi “nutikatega” toimetamas, tahaksid kõik endale nutiseadet, sest klassikaaslastel ju on. “Mõne lapsevanema paneb see surve keerulisse olukorda, sest võimalused järjest täienevaid seadmeid soetada on piiratud,” märkis direktor. Ta lisas, et ajaga tuleb muidugi kaasas käia ja küllap saab tahvelarvutist ühel päeval asjalik abivahend õppetöös ka Tornimäe koolis.

Lümanda kooli direktor Liia Raun ütles, et Lümanda koolis ei ole nutiseadmete kaasavõtmine kooli keelatud ja keelamist pole isegi kaalutud. “Kodukorra kohaselt ei tohi need häirida õppetööd või koolis korraldatud üritusi ning siiani ei ole meil probleeme olnud,” lausus Raun, kelle sõnul kasutatakse õpilastel kaasasolevaid nutiseadmeid vahel ka eesmärgipäraselt õppetöös.

Vahetundide ajal ei jõutagi neid eriti kasutada, siis soovitatakse lastel pigem liikuda. Pärast tunde, kui kodutööd tehtud, kasutavad õpilased nutiseadmeid päris sageli, aga mitte häirivalt, tähendas Liia Raun.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 070 korda, sh täna 1)