Töötuid vähem kui tunamullu (2)

töötud 2014Kui 2013. aasta detsembri lõpu seisuga oli Saare maakonnas töötuna arvel 830 inimest, siis mullu samal ajal oli neid 696, näitavad statistikaameti andmed.

“Kuigi töötute arv vähenes, on nii suur hulk tööta ja rakenduseta inimesi Saaremaa majanduse seisukohalt siiski palju,” tõdes Eesti töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik. “Palju on seda ka maksuraha poolest, mis töötasudelt omavalitsustele laekumata jääb. Samas annab praegune olukord võimaluse konkurentsiks töökohtadele kandideerimisel.”

Statistikaameti andmeil oli möödunud aasta detsembri lõpu seisuga kõige rohkem töötuid Kuressaares – 276. Teisele kohale jäi endistest Kaarma, Lümanda ja Kärla vallast moodustatud Lääne-Saare vald 138 töötuga. Viimast kohta jagasid kõige väiksema rahvaarvuga Ruhnu vald ja Torgu vald, kummaski on töötuna kirjas kuus inimest. Mustjala vallas oli töötuid kaheksa.

Ka 2013. aasta lõpus troonis esikohal kõige suurema elanike arvuga Kuressaare. Viimasel kohal oli selles tabelis Ruhnu vald nelja töötuga. Küll aga oli Torgu töötute arv mullusest kaks korda suurem – 13 inimest.

Lääne-Saare valla eelkäijais Kaarma, Kärla ja Lümanda vallas oli töötuid vastavalt 120, 14 ja 13 ehk kokku 147 – rohkem kui möödunud aasta lõpul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 279 korda, sh täna 1)