Ooperipäevade piletid tulevad peagi müügile

Kaheksandate Saaremaa ooperipäevadega jõuab Eesti Kontsert viimaks oma külalisteatrite nimistuga ooperi sünnimaale Itaaliasse – tänavuste ooperipäevade peakülaline on Teatro di Milano.

Nagu juba traditsiooniks kujunenud, olid tänavuste ooperipäevade piletid juba müügil läinudsuviste ooperipäevade ajal, ning seekord osteti neid eriti innukalt. Müüdud 3000 piletit on Eesti Kontserdi pressi- ja kommunikatsioonijuhi Lauri Aava sõnul ligikaudu veerand müügile tulevatest piletitest. “Vahepealsest suurest huvist lähtudes ennustame seekord piletite kiiret otsasaamist,” märkis Aav.

Piletid tulevad taas müüki 10. veebruaril kell 12.15. “Kummardusena saarlastele on piletid kolm esimest päeva müügil ainult Kuressaares Arensburgi hotellis,” ütles Lauri Aav. Eesti Kontserdi hooaja peatoetaja EMT Topeltplussi klientidele on Saaremaa ooperipäevade piletid eelmüügis 20 protsenti soodsamad.

Eesti Kontserdi juhi Jüri Leiteni) sõnul on Itaalia ooperiteatri saabumine tähelepanuväärne seetõttu, et teadaolevalt on see üleüldse esmakordne Itaalia ooperiteatri külaskäik Eestisse. Seega tehakse Saaremaa ooperipäevadel natuke ajalugugi.

Teatro di Milano on üsna noor ooperiteater, ent juba mitmeid kordi siinsete oludega tutvumas käinud teatrijuht Carlo Pesta on ooperi- ja balletimaailmas tuntud nimi. Muu hulgas on ta olnud La Scala ooperiteatri balletisolist ja mitme Itaalia ooperifestivali kunstiline juht.
Tänavuste Saaremaa ooperipäevade kavas on Giuseppe Verdi “Rigoletto”, Giacomo Puccini “Madame Butterfly”, Gioachino Rossini “Sevilla habemeajaja”, Alexela ooperigala ja balletietendus “Viva Verdi”. “See on kõige-kõigem klassika, mida Itaaliast üldse on võimalik tuua, ning lepingus on kirjas, et osa soliste tuleb Milano La Scalast,” kinnitas Leiten.

Ooperipäevade kunstiline juht on Arne Mikk. Saaremaa ooperipäevad toimuvad tänavu 20.–26. juulil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 383 korda, sh täna 1)