Saarlastele Lätist poodiumikohad

Lätis sõidetud Sarma ralli ja Eesti autoralli meistrivõistluste avaetapi võitsid Siim Plangi ja Marek Sarapuu. N4-klassis said kolmanda koha saarlased Timmu Kõrge ja Erki Pints ning EMV3 ehk DMACK Trophy sarjas Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk.

Pärast avapäeva hoidsid eestlased kolmikjuhtimist, kuid põnev esikohaheitlus ja rehvide purunemine tegid üldjärjestuses oma korrektuurid. Hooaja avaralli võitjatena finišeerisid Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X).
Eelmisel hooajal just Lätis sõidetud rallidel väga palju ebaõnne kogenud Plangi suutis seekord vigu vältida ning edestas ralli lõpuks kaasmaalasi Rainer Ausi ja Simo Koskineni (Mitsubishi Lancer Evo IX) 36,34 sekundiga.

Laupäeva hommikut suurepärases tempos alustanud Timmu Kõrge ja Erki Pints (Mitsubishi Lancer Evo IX), kes võitsid laupäeval sõidetud viiest katsest kolm, lõpuprotokollis siiski absoluutarvestuses kahjuks paremate hulka ei mahtunud, kuid said N4-klassi arvestuses kolmanda koha.

Esmalt tegid EMV1-klassi möödunud aasta meistrid seitsmendal katsel valestardi ja kohe järgneval katsel purunes sarnaselt Ausi masinaga ka nende masina rehv.

EMV3 ehk DMACK Trop-hy sarja avaetapi võitsid Miko-Ove Niinemäe ja Martin Valter (Peugeot 208 R2), kelle edumaa Oliver Ojaperve ja Jarno Talve (Ford Fiesta R2) ees oli 1.48,50 ning Rasmus Uustulndi ja Imre Kuuse (Ford Fiesta R2) ees 2.16.69.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 103 korda, sh täna 1)