Saaremaa poistekoori ootab kontsertreis Lapimaale

Saaremaa poistekooril on käimas 29. hooaeg, mis tõotab tulla igati põnev.

Koori dirigendi Veikko Lehto sõnul on kontsertkooris üle 40 laulja ja ettevalmistuskoorides laulab veel 23 noort laulupoissi. Väljakutseid on laulupoiste jaoks sel hooajal mitmeid.

“Selle hooaja suurimad väljakutsed on märtsikuu koolivaheajal toimuv kontsertreis Soome, Rovaniemisse ja osalemine rahvusvahelisel poistekooride festivalil Tartus,” avaldas Lehto.

Saaremaa poistekooril on aastate jooksul olnud Veikko Lehto sõnutsi mitmeid sõpruskoore, ent kõige tihedamaks on kujunenud koostöö Pärnu Eliisabeti kiriku tütarlastekooriga Elise. “Meie koore seob juba 16-aastane sõprus, mis väljendub põhiliselt ühistes jõulukontsertides ja reisides,” tõdes Lehto. Nii on koorid käinud koos Espoos, Hollandis Veldhovenis, Lätis Talsis ja viimati Petseris. Reisidel on nad andnud nii ilmalikke kui ka vaimulikke kontserte. “Kuna Rovaniemis võõrustab meid kohalik kogudus, siis viime põhjanaabritele külakostiks vaimuliku muusika kava,” kõneles poistekoori dirigent.

Kahele kirikukontserdile lisaks on plaan külastada tõelist jõuluvana, tutvuda põhjapõdrakasvatusega, teha üks korralik saanisõit ja külastada jäämuuseumi. “Kuna tüdrukud käisid oma jõululauludega just äsja meil külas, siis on sõprussidemed noorte vahel juba sõlmitud,” sõnas Veikko Lehto. “Ühisel jõulupeol said kõik omavahel tuttavaks ja ootused reisile on mõlemal kooril kõrged.”

Laulude õppimine toimub poistekoori dirigendi sõnutsi iganädalastele proovidele lisaks veel laululaagrites. Poistekoori reise ja laagreid on ikka toetanud Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp ja Saaremaa omavalitsuste liit. Erinevatest valdadest pärit laulupoisse on Veikko Lehto kinnitusel toetanud ka vallavalitsused. “Suur tänu neile selle eest!”

Lõviosa kuludest tuleb koori dirigendi sõnul kanda siiski lapsevanematel, aga see investeering tasub end tema arvates kindlasti ära. “Kõik koorilauljad-laulumehed saavad ellu kaasa suure hulga kogemusi, oskusi ja väärtusi, mis muudavad nad austust väärivateks eesti meesteks!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 310 korda, sh täna 1)