KG õpetajad kogunevad vahetunni ajal võimlema (5)

VÄIKE TANTSUSAMM: Heidi Carolina Martinsaari (keskel) jaoks on vahetunnivõimlemine hea vaheldus. Foto: Raul Vinni

VÄIKE TANTSUSAMM: Heidi Carolina Martinsaari (keskel) jaoks on vahetunnivõimlemine hea vaheldus. Foto: Raul Vinni

Esmaspäevast neljapäevani võib kella kolmveerand kaheteistkümne paiku näha Kuressaare gümnaasiumi õpetajaid võimlauksest sisse lipsamas, ja järgmised 10 minutit kuuleb sealt korralikku tantsumuusikat.

Kes ukse vahelt sisse piilub, saab näha, kuidas õpetajad on kingad jalast visanud ja kergemaid aeroobikasamme teevad.

Eile, kui Saarte Hääl õpetajate võimlemistundi külastas, võimles Nikolai Räbini juhendamisel 14 õpetajat. KG õpetaja Tiina Käeni sõnul ei ole neil seatud mingit sportlikku eesmärki. “Ikka tervisevõimlemine,” kinnitas Käen, viidates, et kuna õpetajatel on seljas igapäevased tööriided, siis ei tule ka näiteks korralik higistamine kõne allagi.

Tiina Käen rääkis, et võimlemine on täiesti õpetajate oma algatus. Nimelt oli KG-s detsembris võimlemispidu ja seal astusid tänavu oma kavaga üles ka õpetajad. Kava harjutati nädalate kaupa iga päev kell 11.45. Kui pidu seljataga, olid kõik juba harjunud kell 11.45 võimlemas käima ja nii otsustatigi jätkata. Kord on õpetajaid kohal rohkem, kord vähem. On olnud ka paarikümne õpetaja ringis.

Kuigi eile oli näha vaid õrnema soo esindajad, siis pidid tegelikult ka meesõpetajad kambas olema.

Matemaatikaõpetaja Heidi Carolina Martinsaari ütles, et võimlemine on mõnus vaheldus ja talle meeldib hirmsasti ka tantsimine.

Tiina Käeni sõnul on õpetajate võimlemine mitmekesine. Tehakse aeroobikat, aga varsti on tulemas ka näiteks peotantsu põhisammudel põhinev vahetunnivõimlemine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 328 korda, sh täna 1)