Andi Noot jooksis kergejõustiku meistrivõistlustel kuldse duubli

Tartus TÜ spordihallis toimunud Eesti talvistel juunioride ja noorsoo kergejõustiku meistrivõistlustel võitsid saarlased kolm kuld- ja kaks hõbemedalit ning ühe pronksmedali. Kuldse duubli tegi Andi Noot.

Laupäeval võitis Andi Noot noorte 800 m jooksus kuldmedali ajaga 1.56,08. “Tänast jooksu kontrollisin algusest peale,” ütles Noot, lisades, et aeg oli muidugi ka passimisjooksule kohane. “Ootasin, millal keegi ründaks, aga seda ei teinud keegi ja jooks oli lõpuni minu kontrolli all. Selle kõige eesmärk oli hoida end 3000 meetri jaoks.”

Noot tunnistas, et kuna ta saabus äsja Portugali laagrist, ei ole ta veel harjunud sisehalli kuiva ja lämbe õhuga, mis mingil määral ka kindlasti takistab kiiresti jooksmist.

Pühapäeval võitiski Andi Noot 3000 m jooksu ajaga 8.17,18, edestades järgmist meest enam kui 30 sekundiga. “Ei midagi erilist,” tunnistas jooksumees, kes läks rajale kindla plaaniga 1982. aasta noorte 3000 m rekord üle joosta, aga seekord ei õnnestunud.

“Laagris joostud kõvad kilomeetrid on alles organismis ja keha vajab natuke puhkust. Nii et kõik on selles suhtes okei. Olin täna väga valmis selle rekordi alistama, aga seekord läks nii, sisehooaeg kestab veel üle kuu ning jätkan üritamist,” rääkis Noot.

Andi Noot märkis, et sisehooajale ei pane ta mingit rõhku ja peaeesmärk on suvel U23 EM Tallinnas, mille norm on tal juba täidetud.

Pühapäeval võitis Kaarel Ernits kõrgushüppes 1.93-ga kuldmedali. Ta ületas 1.90 ja 1.93 esimesel katsel, kuid 1.99 seekord ei alistunud. “Võistlus kulges nii kaua hästi, kuni sai ootamatult otsa,” ütles Ernits.

“Füüsiliselt olen väga heas vormis, tulemus seda ei näita, aga kuna taastusin terve detsembri ja osa jaanuarist vigastusest, siis hüppetrenne jõudsin teha vaid ühe. Sellest ka ebakindlus hüpetel ja 1.99 hüppel asjad ei klappinud lihtsalt tehniliselt.”

Ernitsa sõnul oli tema peaeesmärk sisemeistritiitel, mis tal veel puudu on. “Tahtsin hea tulemusega selle võtta, aga kuld on kuld. Muidu, kui ootamatu lõpp välja arvata, nautisin võistlust täiel rinnal,” märkis ta.

Rauno Liitmäe võitis kaks hõbemedalit. Noorte 60 m tõkkejooksus sai Liitmäe aja 8,47 ja 300 m jooksus 35,45. Teivashüppes sai ta tulemusega 4.50 neljanda koha.

Pronksmedali võitis tulemusega 4.00 Risto Lillemets juunioride teivashüppes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 176 korda, sh täna 1)