Maailma rikkamate jõukus kasvab kiiresti

HOIATAB: Esinedes sel nädalal Šveitsis toimunud ülemaailmsel Davosi majandusfoorumil, ütles rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni tegevjuht Winnie Byanyima, et kui kohe praegu ei võeta midagi ette, tõkestamaks varandusliku ebavõrduse süvenemist, võib see juba lähitulevikus anda tagasilöögi rikkuse kasvule kogu maailmas. Foto: Durangoherald.com

HOIATAB: Esinedes sel nädalal Šveitsis toimunud ülemaailmsel Davosi majandusfoorumil, ütles rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni tegevjuht Winnie Byanyima, et kui kohe praegu ei võeta midagi ette, tõkestamaks varandusliku ebavõrduse süvenemist, võib see juba lähitulevikus anda tagasilöögi rikkuse kasvule kogu maailmas. Foto: Durangoherald.com

Järgmisel aastal ületab maailma kõige rikkamate inimeste – kes moodustavad vaid 1% inimkonnast – varandus ülejäänud 99% varanduse. See leiab aset juhul, kui ei peatata üha süvenevat varandusliku ebavõrdsuse tendentsi, teatas sel nädalal rahvusvaheline ühendus Oxfam.

Oxfami vastavasisuline aruanne ilmus selle nädala alguses vahetult enne Davosi ülemaailmse majandusfoorumi algust. Selle tegevdirektor Winnie Byanyima, kes on ühtlasi täna Šveitsis lõppeva majandusfoorumi kaasesimees, hoiatab, et varandusliku ebavõrduse plahvatuslik kasv takistab võitlust vaesusega kogu maailmas. Varanduslik ebavõrdsuse süveneb ajal, mil umbes kümnendikule inimkonnast ei jätku toitu ja enam kui miljard inimest peab toime tulema 1,25 dollariga (u 1,08 eurot) päevas.

Ajakirjanduse andmetel püüdis Winnie Byanyima Davosis kasutada oma kõrget ametikohta, et kutsuda majandusfoorumi osalisi üles võtma kiireid meetmeid, tõkestamaks varandusliku ebavõrdsuse süvenemist. Tema sõnul tuleks alustada sellest, et kehtestada senisest karmimad karistused neile korporatsioonidele, kes hiilivad kõrvale maksude tasumisest. Veel tuleks kiiremas korras saavutada rahvusvaheline kokkulepe kliimamuutuste küsimuses.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 237 korda, sh täna 1)