Kihelkonnal olid Mihklid ja Sõrves Triinud

ÜKS SÕRVE TRIIN: Pildile on jäänud oma kitsekestega koos üks paljudest Sõrve Triinudest. Sõrulane Triin Puusepp (1901-1983). Foto: erakogu

ÜKS SÕRVE TRIIN: Pildile on jäänud oma kitsekestega koos üks paljudest Sõrve Triinudest. Sõrulane Triin Puusepp (1901-1983). Foto: erakogu

Tänapäeva meedia üks tõmbenumbreid on lastele pandud eesnimede avaldamine. Valik on suur ja vahel suisa hämmastav. Veel 150 aastat tagasi oli valik hulga väiksem ning näiteks Sõrves ja Kihelkonnal pandud nimed erinesid üksteisest päris palju.

Selles loos refereerib Saarte Hääl kaht nimedealast uurimust üsna samast perioodist. Üks lugu räägib Kihelkonnast ja teine Sõrvest. Nendes kahes kandis pandud nimed on väga erinevad. Ühe huvitava kokkusattumusena on enam-vähem ühtinud kahes kihelkonnas tüdrukutele pandud populaarseim kaksiknimi. Sõrves Marie Alvine ja Kihelkonnal Marie Elvine.

Rääkimata sellest, et Kihelkonna ja Sõrve nimed olid erinevad, olid erinevad ka Kihelkonna enda eri paikade nimed. Nii olid näiteks nüüdse Lümanda kandi nimed hoopis erinevad kui Mustjala poole jäävatel paikadel.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 340 korda, sh täna 1)