UUS: Tänak-Mõlder alustasid MM-i korralikult (1)

_TAP8620

SAARLASED MM SARJAS: Ott Tänak ja Raigo Mõlder on alustanud rallit hästi. Foto: Timo Anis

Monte-Carlo MM rallil sõitsid M-Spordi meeskonna sõitja Ott Tänak ja kaardilugeja Raigo Mõlder avakatsel välja teise koha. Päeva teisel katsel anti veidi järgi, lõpetati seitsmendana ning kokkuvõttes ollakse neljandad.

Avakatsel saavutati vanameistri Sebastien Loebi järel teine koht. Teistest peajagu üle olnud Loeb edestas Tänakut 22 sekundiga. Kolmanda koha saanud Sebastien Ogier kaotas eestlasele omakorda 8,9 sekundiga. Tänaku kommentaar avakatse järel: „Väga keeruline kiiruskatse, kuid meil ei olnud ärevaid momente. Nägime, et paljudel teistel oli. Tagasi tehasetiimis olla on suurepärane tunne. Annan endast parima ning püüan püsida nii rahulikuna kui võimalik.“, vahendab Postimees.

Teisel kiiruskatsel sai Tänak kirja seitsmenda aja ja kaotas kiireimat aega näidanud Ogierile 34,2 sekundiga. Kahe kiiruskatse järel hoiab eestlane neljandat kohta, kaotust liidrikohal olevale Loebile on 38,6 sekundit. Kolmandal kohal asuvale Jari-Matti Latvalale kaotab Tänak 2,5 sekundiga.

Teise kiiruskatse järel märkis Tänak, et tegu oli raske katsega. „Pidamine muutus kogu aeg,“ märkis saarlane, kuid lisas: „Olen sõitnud paremini, kui oskasin oodata. Ma naudin seda!“

Homme Monte Carlos kavas kuus kiiruskatset, millest esimene algab Eesti aja järgi kell 10.56. Kokku sõidetakse 15 kiiruskatset, ralli võitja selgub pühapäeva lõunaks.

Enne starti oli rallipaar lootusrikas. M-Spordi meeskonna Ford Fiesta RS WRC-autoga startinud Ott Tänaku ja Raigo Mõldri peamine eesmärk on raskete olude poolest kuulus ralli lõpuni sõita.

“Hakkame algusest minema ja liigseid riske me ei võta,” ütles Mõlder Kadi raadiole. “Monte Carlo on selline trikiralli, siin võib kõike juhtuda ja kõigil juhtuda, ja ilmselt juhtubki.”

Mõlder rääkis, et WRC-karussellis ralliks valmistumine on hirmus kiire ja pingeline. Nii näiteks on pidevalt pressi küüsis oleva Ott Tänakuga isegi raske leida aega, et testisõitude ajal tehtud pardasalvestused koos üle vaadata ja neid analüüsida. Samas kinnitas Mõlder, et nad ei lase ennast sellest pingest mõjutada. “On hea, kui kõik ootavad ja loodavad. Me teeme oma asja nii hästi, kui saame,” ütles Raigo Mõlder.

Rallile eelnenud kolmapäevasel testkatsel olid saarlased 12. kohal. Ott Tänaku sõnul läks kõik hästi ja katse oli pigem rehvivaliku jaoks info saamiseks.

Raul Vinni, Piia Tamsalu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 362 korda, sh täna 1)