Lahtedevaheline kalastuskoht plaanitakse korda saada (2)

Äsja valminud kaitsekorralduskava annab võimaluse korrastada lähiaastatel projektirahaga kalameeste hulgas populaarse püügikoha lahtede vahel Kallaku oja ääres.

Kaitsekorralduskavas märgitakse, et Suurlahe ääres asuvast populaarsest kalastuskohast tuleb kujundada paatide heakorrastatud veeskamiskoht koos puhkekohaga. Tee tuleb remontida, rajada korralik parkimisala, istumiskoht, käimla ja slipp. Oja kallastelt võetakse maha võsa ja koristatakse risu. Slipp on otstarbekas rajada kavandatava parkla äärde, kohta, kus praegugi toimub paatide veeskamine. Praegu lastakse paate vette suvaliselt, aga seda tuleks korraldada nii, et autodega ei sõidetaks väljaspool teid ega kahjustataks loodusväärtusi.

Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Kadri Paomees ütles, et Kallaku oja kalastuskoha korrastamise mõte pärineb kava koostamise käigus peetud avalikelt koosolekutelt. “Loodusväärtuste kaitse suhtes ei ole puhkekoha väljaehitamine esmatähtis, aga kui kellelgi on huvi seda teha, siis on see võimalus olemas,” märkis Paomees, kelle sõnul lihtsustab kaitsekorralduskavas mainimine ka projektiraha saamist.

Praegu on riigimaal asuv populaarne kalastuskoht üsna halvas olukorras – tee ja parkimisala on auklikud ja mudased ning puuduvad tingimused paatide veeskamiseks. Kalastamise kõrgperioodil kevadel on Kallaku oja äärne ala ülerahvastatud, tee äärde pargitud autod häirivad liiklust ja ümberringi loobitakse prahti maha.

Puhkekoha võimalik rajaja võiks Paomehe sõnul olla mõni kohalik selts koostöös vallaga. Tööde ligilähedane maksumus on 80 000 eurot

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 686 korda, sh täna 1)