Kihnu Virve jõudis Nasvale

Baltic Workboats AS-i Nasval asuvasse tootmisüksusse jõudis sel nädalal Kihnu ja mandri vahet sõitma hakkava laeva Kihnu Virve korpus. Nimi valiti laevale Kihnu valla korraldatud konkursil.

Baltic Workboats AS-i projektijuht Erik Aleksejev ütles, et laeva korpuse terasosa on valmis ja osaliselt ka värvitud. Alustatud on ka mehaanika- ja isoleerimistöödega ning tekiehitusega. Katsetama hakatakse laeva tänavu juulis. Laev antakse üle 1. oktoobril. Praegu kulgeb kõik plaanipäraselt, kinnitas Aleksejev.

Kihnu Virve on 45 m pikk ja 12,48 m lai ning selle süvis on 2,7 m. “Maksimaalne kiirus on 12,2 sõlme vabas vees,” lisas Aleksejev. Laeva mahub 200 reisijat ja kuus meeskonnaliiget ning 22 sõiduautot või kaks rekat.

“Lisaks on võimalus paigaldada platvormtekk ja sel juhul on mahutavus kakskümmend kaks pluss kümme sõiduautot,” märkis Aleksejev. Kihnu Virvele on võimalik laadida sõiduautosid ja rekasid koos.

Ilma käibemaksuta maksab laev 7,8 miljonit eurot. Tellija on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning tellijapoolne esindaja projektis on veeteede amet.

Alustatud on ka Vormsi ja mandri vahet sõitma hakkava Ormsö katsetamisega. “Praegu käivad seadmete ja süsteemide tehasekatsetused. Nendeks oleme planeerinud kaks kuud,” täpsustas Aleksejev. Esimene meresõit peaks teoks saama märtsi keskel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 795 korda, sh täna 1)