Rahvateater kaalub nimevahetust (13)

Foto: Marki Ilumets

Foto: Marki Ilumets

Täna õhtul toimub Veski trahteris Saaremaa rahvateatri üldkoosolek, mille kavas on ühe punktina teatri nime muutmine, asendades sõna “rahva-” sõnaga “oma”.

“Miks ei võiks olla näiteks Saaremaa Oma Teater,” arutles Saaremaa rahvateatri juhatuse liige Lea Kuldsepp (fotol). Ta lisas, et esiteks rahvateatreid Eestis rohkem pole, kõik on oma nime ära muutnud, teisalt annab uus nimi võib-olla uut hingamist ja energiat.

“Võib-olla mõeldakse ka, et see sõna “rahva-” määratleb ära teatri taseme ja kvaliteedi – on ju rahvateatrid erineval tasemel. Meie teatril on muidugi alati hea tase,” rääkis Lea Kuldsepp. Veel arvas ta, et vahest hoogustaks nimevahetus ka uute tulijate teatritrupiga liitumist.

Kuldsepa sõnul seda, et rahvateater ära kaoks, kindlasti karta ei ole. “Rahvateatrit on endiselt Kuressaarde vaja,” kinnitas ta, mööndes samas, et me kõik ju teame, kui palju on üle maakonna näitemänguga tegelevaid inimesi ja ega Kuressaareski neist puudust ole. “Tuleb ju ikka inimestele jätta võimalus oma hobiga tegeleda,” sõnas Lea Kuldsepp.

Nimeküsimus on plaanis panna hääletusele. Koosolekul valitakse ka uus juhatus ja uuendatakse põhikirja, mis on aastast 2004. Saaremaa rahvateatri nimekirjas on 36 liiget, kellest kolm on möödunud aastal manalateele läinud ning kümmekond on neid, kes ei ole aastaid liikmemaksu maksnud.

Saaremaa rahvateatri nimetus anti Kingissepa rajooni kultuurimaja näiteringile 24. jaanuaril 1963. aastal Aadu Hindi “Tuulise ranna” lavastuse eest, lavastaja oli Heino Kivi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 897 korda, sh täna 1)