Ott Tänakut ootavad Monte Carlos rasked olud (1)

_TAP9012

KOGUB TEADMISI: Ott Tänaku sõnul oli testikatse pigem rehvide proovimiseks. Foto Timo Anis.

Täna autoralli MM-sarjas avastarti tegevat Ott Tänakut ja tema kaardilugejat Raigo Mõlderit ootavad ees rasked olud. M-Spordis Ford Fiesta RS WRC-autol sõitvad saarlased toonitasid ilmaolude muutlikkust. Vaatamata sellele hindas Tänak eile õhtul toimunud testikatse heaks. 

Ott Tänak ja Raigo Mõlder näitasid ralli 3,52-kilomeetrisel testikatsel paremuselt 12. aega. “Meil oli hea testkatse, ” märkis Tänak ja lisas, et katse oli oluline pigem rehvivaliku osas info saamiseks. Katse võitis 2.21,0-ga  Sebastien Loeb (Citroen).

Rallieelsed testid on Tänakul samuti hästi sujunud. “Eelmise aasta lõpus testisime ning tunne oli üsna hea. Kuigi ma juhtisin suure osa eelmisest aastast R5-autot, on mul Ford Fiesta RS WRC-masinaga piisavalt kogemust ning polnud raske õiget rütmi leida,” rääkis Tänak.

“Mõnes kohas on täielik lumekate, seejärel puhas asfalt. Mõnel hetkel on pidamine täielik, järgmisel momendil võib pidamine üldse kaduda. Väga raske on leida enesekindlust sellisel viisil, et ei lähe kordagi üle piiri, kuid me oleme rallisõitjad ja see on meie töö. Peame leidma tasakaalu kiiruse ja mugavuse vahel – see on Monte Carlos raskem kui teistes kohtades. Tuleb keeruline hooaja algus,” vahendas Ott Tänaku sõnu Postimees.

Monte Carlo ralli esimene kiiruskatse toimub täna õhtupoolikul. Sõidetakse kokku 15 katset ja ralli lõpeb pühapäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)