Mullune kinnisvara-aasta oli Saare maakonnas stabiilne, ent nüansirikas (1)

PrintÜks oluline nüanss on see, et kinnisvaratehingute koguarvus on majade osakaal hakanud langema. Maaklerite sõnul maju pakkumises on, kuid nende hinna ja kvaliteedi suhe on paigast ära.

Saaremaal tegutsevad kinnisvaramaaklerid leiavad, et läinud kinnisvara-aasta oli stabiilne. Ei midagi ülearu uhket, aga kurta ka ei saa. Kui 2013. aastal tehti Saare maakonnas kinnisvaraga tehinguid ühtekokku 2346, siis mullu oli neid tehinguid 2344, seega vaid kahe võrra vähem.

“Kinnisvara-aasta Saare maakonnas on olnud suhteliselt stabiilne ja kokkuvõttes võib aastaga rahule jääda,” nentis Uus Maa Kinnisvara Kuressaare büroo juhataja Riho Mõisaäär.

Pindi Kinnisvaras tegutsev maakler Natalija Leiten tõdes, et kõige vähem tehinguid oli tunamullu jaanuaris – 119 – ja kõige rohkem juulis – 273. Mullu oli kõige vähem tehinguid aga juunis (148) ja enim aprillis – 282. “Arve vaadates oli 2014. aasta 2013. aastaga väga sarnane, 2013. aastal oli ainult kaks tehingut rohkem,” märkis Leiten.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 438 korda, sh täna 1)