Sõrve säär saab kindlama elektrivarustuse

Elektrilevi sõlmis ehitajaga lepingu Läätsa piirkonnaalajaama täielikuks uuendamiseks.

Võrguettevõte investeerib uue alajaama ehitamisse 830 000 eurot, parandamaks Torgu ja Salme valla ligi 1500 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuskindlust.

Ehitustööd algavad kohe, kui ilm võimaldab, ning nende käigus ehitatakse senise avatud alajaama asemele uus alajaamahoone, asendatakse 35- ja 10-kilovoldised jaotusseadmed, paigaldatakse nüüdisaegsed elektrivõrgu juhtimist lihtsustavad ning keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

“Saaremaa elektrivõrgu vastupidavust testivad pidevalt keerulised ilmaolud, mistõttu on oluline, et katkestusi ei tekiks juurde vananenud seadmete tõttu,” ütles Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres. “Tänu uue alajaama nüüdisaegsetele ja kaugjuhitavatele seadmetele kasvab töökindluse kõrval ka rikete likvideerimise kiirus ja paraneb elektriohutus,” lisas Kodres.

Läätsa alajaam on oluline elektriühenduse sõlmpunkt Saaremaal, varustades vooluga kogu Sõrve poolsaart. Kodrese sõnul olid 1960-ndate keskpaigas kasutusele võetud alajaama seadmed vananenud ja vajasid uuendamist, sest piirkonnaalajaamad on elektrivõrgu süda, kus üks suurem rike võib halvata kogu piirkonna elektriga varustamise.

Sõrve sääre põhjaosas asuva Läätsa piirkonnaalajaama hanke võitis Saaremaa kohalik elektriehitusettevõte Erko Elekter koos EBC Ehitusega. Ehitaja annab uue alajaama Elektrilevile üle 2015. aasta lõpuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 334 korda, sh täna 1)