Hasart maanteel

Parvlaevalt maha sõites tekib ikka hea tunne. Sadamas tervitavad tulijat tuttavad valged majad, ja teadmine, et kodu pole enam kaugel, lohutab kõiki rännumehi. See õnnis teadmine kaob aga kohe meelest, kui algab tavapärane meeletu möödasõitude jada ehk rahvakeeli süstimine.

Hoolimata kampaaniatest, mille käigus on kihutajatele ikka meelde tuletatud marginaalset ajavõitu nii lühikese maa puhul, leidub endiselt neid, kes arvavad, et kõigist eessõitjatest tuleb mööda saada. Unustatakse, et Liiva on asula, kus tohib sõita kuni 50 km/h, ning et ka vastu võib autosid tulla, kuid kolme sõidurada paraku ei ole.

Seda, et olukord Kuressaare–Kuivastu maanteel päris normaalne pole, näitab seegi, et nii mõnedki laevalt tulijad jätavad oma auto sadamast välja sõites tee äärde seisma. Nad lihtsalt ootavad ära, kuni suurem mass on läinud, et siis lubatud kiirusel rahulikult edasi kulgeda.

Seega on igati tervitatav, et politsei olukorrale Kuivastu teel aina rohkem tähelepanu pöörab. Pikka meelt neile, sest lolli – loe: kihutajat – parandab vaid haud, harvem ka suur trahvisumma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)