Väikeste üllatustega Sepa külad talvises vaikelus (FOTOD) (1)

RAAMATUT UURIMAS: Lehte ja Aare Pihl näitavad pilti küla kokkutulekust, mis toimus aastal 1996. Foto: Tambet Allik

RAAMATUT UURIMAS: Lehte ja Aare Pihl näitavad pilti küla kokkutulekust, mis toimus aastal 1996. Foto: Tambet Allik

Saaremaa kaks Sepa küla on nii lähestikku, et ei jõua ühest väljagi sõita, kui juba oled otsapidi teises. Vahemaa ju kõigest kümme versta ja paar vaksa peale. Üks asub Kaarma ja teine Püha kihelkonnas või kui moodsat keelt kasutada, siis uues Lääne-Saare ja Pihtla vallas.

Ilmataat ei ole juba mitu päeva suutnud ära otsustada, kas ta pakub külma või sula, tormi või vaikust. Öösel sadas kena lumi maha, aga teed on nii libedad, et hoia ja keela. Hetkel on küll vaikus, aga kindel ei saa olla, kas nii ka jääb. Anti ju jälle tormihoiatus, järjekorras vist juba kolmas sel sügisese moega talvel. Hallide pilvede vahelt paistavad helesinised ribad, mis on justkui trööstiks kõigile neile, kel pühapäeval tuleb õues toimetada.

Lääne-Saare Sepa külas peaks ametlike andmete järgi elama 20 inimest, kuid ei tea, kas need kõik ka üles leiame ja kas mõni mitte vanast harjumusest või patriootlikust meelest koduküla hingekirja pole jäänud. Külavanem Margus Vendel peaks aga kindlasti täitsa olemas olema.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 515 korda, sh täna 1)