Liia Sooäär seisab jätkuvalt maakarja säilimise eest (1)

SAARTE VISSIGA: Kahekordne Saarte viss Ülane on üks Liia Sooääre lemmikloomadest. Poseerimisega on tiitlivõitja juba harjunud. Tema perenaine samuti.  Foto: Tambet Allik

SAARTE VISSIGA: Kahekordne Saarte viss Ülane on üks Liia Sooääre lemmikloomadest. Poseerimisega on tiitlivõitja juba harjunud. Tema perenaine samuti. Foto: Tambet Allik

Talude taastamise ajal just Eesti põlise maakarja eest hoolitsemise oma südameasjaks võtnud Uustla talu perenaine Liia Sooäär pole oma toonast otsust kahetsenud. Eelmisel, peretalude aastal talupidamise pojale edasi andnud Liia on rahul, et talu järjepidevus edasi läheb.

Kuigi poeg Siim on ema käest talupidamise üle võtnud, ei saa Eesti maakarja hing (professor Haldja Viinalassi hinnang), OÜ Saare Maakari asutaja Liia Sooäär päriselt maakarjast loobuda. Tema toimetab piimaandjatega tasapisi edasi ja annab pojale hüva nõu.

Pere kaheksanda lapsena Olustvere tehnikumis ja Eesti põllumajanduse akadeemias agronoomiat õppinud Liia otsustas taasiseseisvunud Eestis oma sünnikodus taas talu pidama hakata just seetõttu, et tema isa ja ema olid enne sõda edukad talunikud. “Isa oli repressiooniohu tõttu sunnitud Eestist lahkuma. Ema ootas 1944. aasta sügisel mind ja keeldus kaasa minemast. Detsembris nägin mina ilmavalgust. Isa oli siis juba välismaal,” rääkis Liia Sooäär.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 417 korda, sh täna 1)