Linn hakkab kolemajade omanikke survestama (11)

Üleeile Kuressaare linnavalitsuses toimunud mahajäetud ehitiste teemalisel koosolekul, millest võtsid osa linnavalitsuse, muinsuskaitseameti, päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti esindajad, lepiti kokku, et linn hakkab kolemajade omanikega intensiivsemalt suhtlema.

“Kokkuvõttes otsustati iga säärase maja omanikuga personaalselt kohtuda ja konkreetne tegevuskava kokku leppida,” vahendas linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa.

Otsustati ka, et kõik koosolekul viibinud ametid koostavad pingerea kõige murettekitavamatest objektidest ning senisest rohkem tähelepanu hakatakse pöörama hoonete ohutusele. “Omanik või valdaja on edaspidi kohustatud varustama halvas seisundis kinnistu nähtavas kohas asuva sildiga, mis keelab territooriumile sisenemise ja hoiatab hoone ohtlikkuse eest,” rääkis Heinmaa. Juhul, kui kõrvaline isik peaks sisenema keelusildiga varustatud territooriumile, rikub ta sellega avalikku korda. “Politsei või kohalik omavalitsus saab siis korrakaitseseaduse alusel algatada tema vastu menetluse,” lisas Heinmaa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 426 korda, sh täna 1)