Valjala kandis lasti hunt (3)

Kolmapäeva õhtul kella viie paiku laskis Valjala jahimeeste seltsi jahimees Renee Klee Valjala jahimaadel maha isahundi.

“Eks see selline õnneasi oli,” ütles Klee, kes sai hundi kätte Valjala alevikust umbes kuue kilomeetri kaugusel asuvast Väkra soost. Ta lisas, et tegelikult läinud ta hoopis hirve vaatama ja äkki tulnud talle kaks hunti vastu. Ühte neist ta siis tabaski. Mahalastud hunt oli Klee sõnul pigem suuremat sorti.

Küsimusele, kui palju võsavillemeid Valjala kandis olla võib, vastas jahimees, et kuu aega tagasi olevat nähtud kolmest gruppi. “Nii et neid ikka liigub siin,” nentis ta.

Keskkonnaameti lisalimiidina väljastatud neljast loast on nüüd järel kolm. Jahindusaasta 2014 jooksul on Saare maakonnas kütitud kokku üheksa hunti: Kuressaare jahipiirkonnas kaks, Tornimäel kaks, Orissaares kolm, Lümandas üks ja Valjalas 1.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 826 korda, sh täna 1)