Sõbra surnuks sõitnud roolijoodik sai tingimisi karistuse

Kuressaare kohtumajas loeti eile ette kohtuotsus Vahur Helmannile, kes eelmise aasta 4. juulil kella poole kaheksa ajal hommikul kaldus Kuressaare–Kihelkonna maanteel sõiduautoga BMW vastassuunavööndisse ja sõitis seejärel kraavi.

Õnnetuse tagajärjel hukkus juhi kõrval istunud mees. Raskeid kehavigastusi saanud autojuht Helmann toimetati haiglasse.

Kohus mõistis Vahur Helmannile kokkuleppemenetluses kolme aasta pikkuse vangistuse tingimisi kolmeaastase katseajaga. Maksimaalne karistus oleks olnud viis aastat vangistust.

Kannatanu ema kasuks mõisteti Helmannilt välja 3450 eurot, millest 2000 eurot on mitterahaline kahju. Kohtukuludeks peab ta maksma kokku 1555,28 eurot, sellest sunniraha 585 eurot ja ekspertiisitasud 389 eurot. Summa saab ta tasuda võrdsetes osades 18 kuu jooksul.

Avariid tehes oli Helmann alkoholijoobes, ei arvestanud sõidukiiruse valikul teeolusid ja ülehindas oma juhtimisoskust.

Kohtus Vahur Helmann kahetses kordasaadetut. Hoolimata saadud kehavigastustest on ta vahepealsel ajal abistanud kaassõitjana hukkunud sõbra ema nii materiaalselt kui ka majapidamistöödel. Naine oli saatnud kohtule ka mitmeid kirju palvega Vahurit mitte vangi panna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 419 korda, sh täna 1)