Sigu on metsas rohkem kui paberil (9)

graafika_SeadKuigi Saare maakond on jahimeeste loendatud metssigade arvukuse poolest Eestis üks kehvemaid, lastakse siinmail sigu konkurentsitult kõige rohkem. Loenduse ja küttimise vahel on käärid olnud mõnel aastal suisa kolmekordsed.

Metssiga on 2015. aasta loom. Saaremaal võiks metssiga tema arvukust silmas pidades olla aasta loom vist igal aastal. Suured käärid loendatud ja kütitud loomade arvu vahel on Eesti mastaabis hästi silmatorkavad. Jahimehed, kellele heidetakse ette anomaalseid loendusarve, ütlevad, et kõik on korras. Teadlased ja ametnikud seda meelt siiski ei ole.

Saarte Hääle käsutuses olevad metssigade loendamis- ja küttimisandmed näitavad, et vähemalt aastast 2006 on need arvud ikka väga erinevad. Jahindusega mitte kursis oleval inimesel on kindlasti raske mõista, kuidas loendati näiteks aastal 2012 meie metsades 1280 siga, kuid kütiti 3765. Vahe on 2485 siga ehk siis rohkem kui kolmekordne (vaata täpsemalt infograafikast – R. V.).

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 026 korda, sh täna 1)