Lugeja küsib

Kas see, kui ettevõte lühendab ajutiselt töönädalat, pakkudes töötajaile vabu päevi korralise puhkuse arvelt, on seadusega kooskõlas?

Leonid Siniavski, tööinspektsiooni tööinspektor-jurist:
Puhkuse osadeks jagamine toimub poolte – tööandja ja töötaja – kokkuleppel. Üks osa puhkusest peab vastavalt töölepingu seaduse paragrahvile 68 olema vähemalt 14 päeva pikk, ülejäänu võib aga jaotada kas või ühe päeva kaupa, kui pooled on selles kokku leppinud.

Õigus nõuda põhipuhkust talle sobival ajal on naisel vahetult enne ja pärast rasedus- ja sünnituspuhkust või vahetult pärast lapsehoolduspuhkust; mehel vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal; vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last; vanemal, kes kasvatab seitsme- kuni kümneaastast last – lapse koolivaheajal; koolikohustusliku alaealise vanemal – koolivaheajal.

Ülejäänute puhul koostab puhkuse ajakava tööandja, arvestades mõistlikult töötajate huve.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 157 korda, sh täna 1)