Pihtla vald otsib koolijuhti (1)

Pihtla vallavalitsus korraldas Kaali kooli direktori konkursi, kuna praegune koolijuht Kristine Järsk on ametis direktori kohusetäitjana.

“Me ei korralda konkurssi sellepärast, et meil praegu koolijuht puuduks, vaid selleks, et täita see ametikoht nii, nagu nõuded ette näevad,” ütles vallavanem Jüri Saar. “Kui eelmine direktor (Marjana Prii, kes 2013. aasta oktoobrist juhib Orissaare gümnaasiumi – toim) lahkus, oli meil kiiresti vaja sellele tööle uut inimest, teatavasti peab aga direktorikoht täidetud olema konkursi korras.”

Toona keset õppeaastat konkurssi korraldama ei hakatud, direktori kohusetäitjaks sai Kaali koolis vene keele õpetajana töötanud Järsk.

Saare sõnul konkursi korraldamisega ei kiirustatud, vaid plaaniti seda teha siis, kui uus koolitusluba ministeeriumist käes. Jätkab ju praegu veel üheksaklassilisena tegutsev Kaali kool sügisest kuue klassiga.

“Kuna üht-teist tuleb seal majas nüüd muuta ja ümber sättida, oleks koolijuhil selleks tarvis täielikke volitusi,” sõnas Saar.

Vallavanem avaldas lootust, et konkursil kandideerib ka Kristine Järsk. “Eks siis paista, kas tema jätkab juba direktorina või saab selle töö keegi teine,” lausus Saar.

Küsimusele, kas ta konkursil osaleb või mitte, Kristine Järsk vastata veel ei soovinud. “Ma teadsin, et konkurss tuleb, aga ei ole veel kuulutust näinud,” tähendas Järsk.

Kaali kooli direktor peab tööle asuma 1. märtsist. Koolijuhiks pürgijailt eeldatakse lasteasutuse juhina töötamise kogemust, vastutustunnet, korrektsust, täpsust, teadmisi eelarvelise asutuse majandamise alustest, analüüsi- ja planeerimisoskust, aga ka koostöövõimet ja head suhtlemisoskust ning arvuti kasutamise oskust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 688 korda, sh täna 1)