Mari Arro utsitab küsima

LOLLE KÜSIMUSI POLE OLEMAS: Anneli Meistersoni (seisab) sõnul ei ole noorteinfotöötaja (Mari Arro, istub) jaoks olemas lolle küsimusi ja just see võiks anda noortele julgust tema poole pöörduda. Foto: Tõnu Veldre

LOLLE KÜSIMUSI POLE OLEMAS: Anneli Meistersoni (seisab) sõnul ei ole noorteinfotöötaja (Mari Arro, istub) jaoks olemas lolle küsimusi ja just see võiks anda noortele julgust tema poole pöörduda. Foto: Tõnu Veldre

Saaremaa noorte infokeskuse spetsialist Mari Arro julgustab noori ka sotsiaalmeedias enda poole pöörduma.

“Noored on kolinud oma tegemistega sotsiaalmeediasse ja infot on sageli liiga palju ning igasugune info ei pruugi olla usaldusväärne,” rääkis Saare maavalitsuse noorsoonõunik Anneli Meisterson.

Ta ütles, et noorteinfotöötajat ongi vaja selleks, et tagada Saare maakonna noortele info ja soodustada selle kättesaadavust.

“Saaremaa noored ei ole seni olnud väga varmad sotsiaalmeedias küsimusi esitama,” ütles Mari Arro, kelle sõnul on sel aastal plaanis noortele aktiivselt meelde tuletada, et on olemas Saaremaa Noorte Infoportaal (www.snip.ee ja FB lehekülg) ning inimene, kelle poole võib oma küsimuste ja ettepanekutega pöörduda sotsiaalmeedia kaudu, e-posti või telefoni teel.

“Noored tihti ei tea, kuhu pöörduda, ja neil peaks kujunema harjumus, et kõikide teemade kohta võib küsimusi esitada, ja neile leitakse vastused,” rääkis Mari Arro, kelle sõnul garanteeritakse küsijaile kindlasti anonüümsus, seega ei ole vaja karta.

Oodatud on eelkõige noortevaldkonna teemalised küsimused, nt vaba aja sisustamise võimaluste, õppimisvõimaluste, töötamise, noorte õiguste, vabatahtliku töö, tervis jm kohta.

Mari Arro märkis, et kui ta ei oska ise vastata, siis leiab ta inimese, kes on selles teemas kodus. 2014. aastal esitati tema sõnul kõige enam küsimusi noorteprojektide kirjutamise, noortevahetuse ja vabatahtliku töö kohta.

Ühendust võtma on oodatud noored vanuses 7–26 aastat. Kuna Euroopa Liidu projektides saavad osaleda kuni 30-aastased noored, võivad ühendust võtta ka nemad.

“Olen valmis vastama ka lapsevanemate ja noortega tegelejate küsimustele. Samuti on oodatud noortekeskuste, teiste asutuste, noorteühenduste ja ettevõtjate info, mida nad tahavad noortele edastada,” kinnitas Mari Arro. Vastuse saamise kiirus sõltub teemast, kuid hiljemalt kolme tööpäeva jooksul saab iga küsimus vastuse.

Noorteinfotöötaja kaudu on ka täiskasvanutel võimalik saada ülevaade noorte olukorrast, võimalustest ja muredest. Info on küll anonüümne, aga päringud saab valdkondade kaupa kategoriseerida.

Noorteinfotöötaja poole võib pöörduda just noortele olulistel teemadel. Tema kätte on koondunud info nii noorele kui ka noortega töötavatele inimestele. “Selline võimalus on äärmiselt vajalik, sest muidu jäävad noored oma probleemidega üksi, paljud küsimused jäävad vastuseta,” märkis Anneli Meisterson.

Oma küsimused palutakse postitada FB lehel Saaremaa Noorte Infoportaal, e-post snip@snip.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 711 korda, sh täna 1)