Teistmoodi lemmikud

Kutsusid ja miisusid on igas suuruses ja igale maitsele. Oma hoole alla võib võtta karvutu kassi, noore lehma mõõtu dogi või energilise labradori. Lemmikloomade nimekiri ei pruugi aga kaugeltki piirduda vaid koerte ja kassidega. Nii mõneski majapidamises säutsuvad nurgas papagoid või on siis akvaarium kuldseid või näiteks sinakaid kalakesi täis.

Viimati nimetatud lemmikute looduslik elupaik on Eestist sadade, kui mitte tuhandete kilomeetrite kaugusel. Ometigi ei peeta paljusid loomi-linde-kahepaikseid enam eriti eksootiliseks. Saab ju lõunamaiseid tiivulisi ja soomustega kaetud elukaid soetada endale igast loomapoest.

Erilised on pigem need loomad, keda siinseteski metsades, küll harva, kohata võib. Tänases lehes räägime lemmikloomadena peetavatest tuhkrutest, keda teatakse pigem kiskjatena. Väikesed põrgulised saavad ju jagu nii lindudest kui ka küülikutest. Oma pererahvast lemmikloomana peetav tuhkur siiski maha murdma ei kipu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 101 korda, sh täna 1)