Kätlin Poopuu jagab raudteeohutuse infot

Kätlin-PoopuuLääne päästekeskuse ennetustöö vanemspetsialist Kätlin Poopuu (fotol) on esimene saarlane, kes võib raudteeohutuse koolitusi korraldada, sest ta on ise vastava koolituse läbinud.

“Ega siis see, et me elame Saaremaal ja meil pole ronge, ei tähenda, et me ei peaks teadma raudteeohutusest,” ütles Kätlin Poopuu, kinnitades, et tegemist on väga olulise valdkonnaga. “See on ju vajalik, et saada aru, kuidas on võimalik erinevaid õnnetusi ära hoida,” märkis ta, tuues näiteks selle, kuidas lapsed vagunite vahel ronivad. Samuti on oluline teada, kuidas käituda näiteks raudtee läheduses.

Koolitusele sattus Poopuu just seetõttu, et ohutuspäevi korraldades külastas neid Operation Lifesaver’iga liitunud inimesi teistest maakondadest ning saarlaste jaoks on see teema ka ilma igapäevase rongiliikluseta oluline.

Operation Lifesaver’i juhatuse esimees Tamo Vahemets ütles, et Saaremaal on küll enne raudteeohutusalaseid kampaaniaid olnud, aga mitte ühtegi raudteeohutuse koolituse atesteeritud läbiviijat. Kogu Eesti peale on selliseid inimesi, kes jagavad raudteeohutusinfot, ligi 40. Vahemetsa sõnul oli 6.–7. jaanuaril toimunud koolituse eripära, et enamiku koolitatavatest moodustasid päästeametnikud. Tavaliselt on koolitustel osalenud politseinikud, maanteeameti esindajad.

Ka Vahemets rõhutas, et see, et Saaremaal ronge ja rongiliiklust ei ole, ei tähenda, et saarlastel poleks vaja teada raudteeohutusest ja õnnetuste ennetamisest. “Me ei tea ju iial, kuhu inimeste teed viivad,” märkis Tamo Vahemets, kellele ka näiteks mõni koolijuht on öelnud, et neil pole seda koolitust vaja, sest meil ei ole raudteed. “Kui küsida aga laste käest, siis on vähemalt pooled raudteega kokku puutunud, kas sealt läbi jalutanud või seal mänginud.”

Operation Lifesaver on raudteeohutusega tegelev rahvusvaheline mittetulundusühing, mille eesmärk on raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning seeläbi vigastatute ja hukkunute arvu vähendamine. Kätlin Poopuu hakkab huvilisi koolitama nii Lääne- kui ka Saaremaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 604 korda, sh täna 1)