Aasta küla nominentide seast otsitakse rahva lemmikut

Saaremaa Kodukandi ja Saare maavalitsuse väljakuulutatud Saaremaa aasta küla konkursi kuue kandidaadi hulgast püütakse leida küla, millele anda rahva lemmikküla väärikat tiitlit.

Saaremaa aasta küla kandidaadid on Muhu valla Külasema küla, Mustjala valla Mustjala küla, Leisi valla Nihatu küla, Pihtla valla Vätta külade poolsaare arenguselts, Lääne-Saare valla Kaarmise küla ja Leedri küla.

“Meie eesmärk on anda ka rahvale võimalus oma sõna sekka öelda,” ütles Saaremaa Kodukandi juhatuse liige Reet Viira. Ta lisas, et samas on see võimalus ka küladele endile end rohkem populariseerida ja pildil hoida. “Et ei otsusta ainult meie komisjon, vaid loeb ka rahva hääl,” sõnas Reet Viira, kutsudes kõiki inimesi aktiivselt kaasa lööma. Alates ülejärgmisest nädalast saab oma hääle lemmikküla poolt anda aadressil www.saaremaa.ee. Kindlasti saab seda teha ka 6. veebruaril toimuval Saaremaa Kodukandi arengupäeval, mil kuulutatakse välja mõlemad, nii Saaremaa aasta küla 2015 kui ka rahva lemmikküla.

13. ja 14. jaanuaril külastab aasta küla nominente komisjon, kuhu kuuluvad Terje Aus Saarte koostöökogust, Veiko Viil Saaremaa omavalitsuste liidust ja Anne Jakunin Saare maavalitsusest. Komisjoni esimees on Reet Viira.

Konkursi eesmärk on avaldada küladele tunnustust tulemusliku tegutsemise eest ja teadvustada üldsusele maa- ja külaelu olulisust Saare maakonnas. Saaremaa aasta küla 2015 aunimetuse saab üks küla või külade piirkond, mis on saavutanud märkimisväärseid tulemusi külaelu arendamisel. Saaremaa aasta küla esitatakse ka vabariiklikule konkursile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 788 korda, sh täna 1)