Millal sa viimati muuseumis käisid? (1)

Just siin, oma kodusaarel? Kunagi ammu klassiekskursioonil? Aastate eest suvel, koos oma mandrikülaliste või väliseestlastest sugulastega? Alles hiljuti, sel suvel?

Miskipärast oleme kodust kaugemal, eriti võõrsil viibides, tunduvalt agaramad muuseumide ja vaatamisväärsuste külastajad. Louvre Pariisis, Ermitaaž Peterburis, Rooma Colosseum ja Londoni Tower on paljudel meist nähtud, igasugu väiksemad kohad pealekauba. Et sissepääsu eest maksma peab – mis siis ikka!

Kodumaal piletiraha võrra kukrut kergendama me nii agaralt ei kipu. Võib-olla polegi aga asi pääsme lunastamises, vaid pigem mõtlemises: ega see Kuressaare loss või rookatusega tared Vikil meil eest ära jookse. Sinna jõuab igal ajal!

Juubeliaasta puhul on väljaspool turismihooaega kord kuus Saaremaa muuseumi ja selle filiaalidesse sissepääs prii.

Neil, kel muuseumisse ammu või lausa kunagi asja pole olnud, tasub see käik ehk ette võtta. Näiteks juba jaanuari viimasel neljapäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 103 korda, sh täna 1)