Ida-Niidu lasteaia ehitus on graafikus (7)

TÖÖ KÄIB: Projektijuht Indrek Varris seisab tulevase lasteaia vundamendiaugu ees. Foto: Tambet Allik

TÖÖ KÄIB: Projektijuht Indrek Varris seisab tulevase lasteaia vundamendiaugu ees. Foto: Tambet Allik

Hoolimata vaidlustest Ida-Niidu lasteaia projekteerija ja Kuressaare linnavalitsuse vahel, kinnitavad osapooled, et kõik sujub ja remondiga ollakse graafikus.

“Nagu igas toimetamises, tekib ka siin aeg-ajalt selliseid keerulisemaid kohti, aga kõik on graafikus,” ütles Kuressaare linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Tiia Leppik. Ehitustööd plaanitakse lõpetada 2015. aasta suve lõpuks.

Leppiku sõnul toimub igal nädalal Ida-Niidu lasteaia korraline ehituskoosolek, et nii-öelda kätt pulsil hoida. Praegu ollakse Leppiku kinnitusel töödega graafikus.

AS-i EBC Ehitus juhataja Ago Arge lausus, et praegu ehitatakse vundamenti ja tegeletakse projekteerimisega. “Kahe nädala jooksul saame kõik projektid valmis,” kinnitas ta.

Arge selgitas, et ehitushange oli koos projekteerimisega. Seetõttu on olemas küll põhiprojekt, millest peab lähtuma, kuid tööjoonised tuleb ehitajal endal teha. Võrreldes algse projektiga on veidi muudetud ventilatsioonilahendusi, millega hoone kasutamine peaks linnale odavam tulema, märkis Arge.

Endiselt on lõpliku lahenduseta 6500 euro suuruse leppetrahvi küsimus, mille linnavalitsus esitas projekteerimisega tegelevale ettevõttele AB Ansambel OÜ. Mõlemad osapooled kinnitavad aga, et jätkuvat koostööd see ei häiri.

11. detsembril saatis abilinnapea Taavi Kurisoo AB Ansambel arhitektile Toivo Tammikule kirja, milles pani ette, et lõplik seisukoht leppetrahvi suuruse osas kujundataks ühisel kokkusaamisel. Abilinnapea kirjas on märgitud, et kui kõiki asjaolusid arvesse võtta, on võimalik leppetrahvi summat vähendada.

Linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa sõnul seda kokkusaamist veel toimunud ei ole. «Ent rõhutame, et linnavalitsuse eesmärk on jätkata OÜ-ga AB Ansambel heauskset koostööd,” lausus Heinmaa, lisades, et vaidlus leppetrahvi üle ei mõjuta ehitustegevust.

AB Ansambel OÜ arhitekt Toivo Tammik ütles, et Kuressaare linnavalitsusele püütakse osutada kvaliteetseimat projekteerimisteenust, mille lõppeesmärk on korraliku lasteaia valmimine.

“Projekteerimislepingu täitmine tähendab eelkõige vastutuse võtmist ning sadade projekteerimisotsuste tegemist,” selgitas Tammik.

Ta lisas: “Meie professionaalne kutse-eetika ei võimalda ühe võimaliku vaidlusküsimuse esiletõstmisel klaarida suhteid lepingupartneriga avalikkuse kaasamise abil. Saame vaid kinnitada oma head tahet projekteerimis- ja autorijärelevalvetoimingutega lõpuni minna.”

Leppetrahvi määramine oli seotud projekteerimistööde viibimisega ja sellega, et linnavalitsuse hinnangul suhtus AB Ansambel põhiprojekti korrigeerimisse ja töömahtude loendi koostamisse pealiskaudselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 080 korda, sh täna 1)