Valjala lasteaed on jätkuvalt hädas vandaalidega (5)

Valjala lasteaia direktor Marina Tamm ja lasteaia hoolekogu esimees Airi Sannik paluvad kõigil valla lapsevanemail tunda huvi, kus nende lapsed pärast koolitundide lõppu aega veedavad.

Juba pikka aega on Valjala lasteaial mure, et nende territooriumil jätkub endiselt alkoholitarvitamine ja suitsetamine. Esimese rühma rõdul on ikka ja jälle katsetatud kapi, põranda ja seina süütamist, määritud poriste jalgadega uhiuut mänguasjade kappi. Viimasel nädalavahetusel, 3.–4. jaanuaril on põrandast välja kistud välisukse kinnitus, käidud maja katusel, vihmaveetorudest on välja võetud sõelad ja need lõhutud.

Lasteaia direktori sõnul käis teisipäeval kohal ka politsei ning koostamisel on nn ennetusvõrgustik. Valjala vallal on ka noorsootöötaja, kellega loodetakse koostööd teha. Kuna nii-öelda pehmed variandid, lihtsalt rääkimine, enam ei aita, tuli lasteaial politsei poole pöörduda.

Kaalutud on ka valvekaamerate ülespanemist, kuid see ei ole direktor Tamme sõnul kuigi efektiivne. “Kogukond teab ju niigi, kelle lapsed seal käivad,” märkis ta. Kõige suuremat muret teebki direktorile see, et need tikkudega toimetajad võivad lõpuks maja põlema panna.

Piirkonnapolitseinik Hillar Peegel kinnitas eile, et politsei tegeleb probleemiga. Eile ja ka üleeile külastas Valjala põhikooli noorsoopolitseinik Kaisa Nurm, kes vestles seal nende noortega, kes võivad asjaga seotud olla. “Seda võib arvata, et kohalikud poisid seal toimetavad,” sõnas Peegel. Ta lisas, et kõigepealt selgitatakse välja isikud, kes lasteaia territooriumil vandaalitsenud on, ja seejärel selgitatakse tekitatud kahju suurus.

Politsei on ka lubanud saata lasteaia juurde tihedamini patrulle. “Ootame ka kodanikualgatust, et kui keegi märkab lasteaia hoovis õhtusel või öisel ajal tegutsemist, annab ta sellest ka teada,” ütles Marina Tamm.

Samasuguse kirjaliku pöördumise tegid Valjala lasteaia töötajad ja hoolekogu liikmed ka kaks aastat tagasi ning Tamme sõnul oli toona sellest abi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 645 korda, sh täna 1)