Trelleborg lühendas ajutiselt töönädalat (24)

Kuressaares kummidetaile tootev Trelleborgi tehas läks jaanuaris ajutiselt üle nelja päeva pikkusele töönädalale.

“Kuna Lääne-Euroopa tehased, kelle jaoks me toodame, käivituvad aasta algul aeglasemalt – see võtab kuu-kaks aega – ja novembris-detsembris tootsime laod täis, on praegu rahulikum periood,” tõdes Trelleborg Industrial Products Estonia OÜ tegevjuht Peeter Tõniste. Ta avaldas lootust, et juba veebruaris töötab Trelleborg taas täiel võimsusel.

Tõniste sõnul firmal raskusi ei ole ning selles, et aasta alguses on tööd tavalisest vähem, polevat midagi tavapäratut. “Kui ehk eelmine aasta välja arvata, on see nii olnud igal aastal, et aasta lõpus on tempo üleval ja tööd palju ning uue aasta algul tööd vähem,” lausus Tõniste.

Reedesed vabad päevad antakse töötajaile korralise puhkuse arvelt.

“Võib-olla igale töötajale selline asjade korraldus ei meeldi, ent praegu on see mõistlik samm,” arvas Tõniste.

Tegevjuht möönis, et töötajate tulemusest sõltuv lisatasu on lühema töönädala tõttu jaanuaris mõnevõrra väiksem. Samas kinnitas Tõniste, et koondamist ettevõttel kavas ei ole. “Just eile võtsime ühe inimese juurde,” sõnas ta.

Trelleborgil on Kuressaares 170 töötajat.

Saarte Hääle küsimusele, kuidas on aasta alanud OÜ Merinvest jaoks, vastas autotööstustele kummidetaile valmistava ettevõtte juhatuse esimees Kaupo Kirs: “Saame hakkama, mingeid raskusi meil ei ole. Et meil lühemat töönädalat tarvis oleks, praegu küll ei paista, ka töötajate osas pole meil plaanis mingit muutust, võrreldes eelmise aastaga.”

Merinvestis töötab ligi 320 inimest.

“Eks seda tööd aasta alguses vähevõitu on, aga nii vähe seda praegu veel pole, et oleks pidanud tööaega lühendama hakkama,” märkis Ionix Systems OÜ tegevjuht Margus Tang. “Ju vaatame, mis tulevik toob.”

Lennukitööstusele elektrikaableid tootval ettevõttel on 199 töötajat. Lähiajal töötajate arvu osas muudatusi kavas pole.

“Kui tööd tuleb juurde, tuleb ka inimesi juurde võtta,” ütles Tang. “Tööd on juurde tulemas kindlasti, sest meie kontsern on võitnud mõningad projektid, aga need hakkavad tiksuma aasta teises pooles.”

Enerpointi grupi omanikfirma ostis üle aasta tagasi Soome ettevõtte Ouman ning Enerpoint Saare OÜ töötab mullu sügisest Ouman Estonia OÜ nime all. “Aasta on alanud hästi, tööd jätkub,” kinnitas kütte- ja ventilatsiooniautomaatikat tootva ettevõtte juht Erik Keerberg.

“Toodangu osas meil varasemaga võrreldes midagi eriti muutunud ei ole, toodame põrandaküttetermostaate, ventilatsiooni- ja saunaautomaatikat,” lausus Keerberg. “Osaliselt on meie tehasesse üle tulnud seda tööd, mis Oumanis väljastpoolt osteti, kuna nüüd toodame kontsernisiseselt.”

Keerbergi sõnul tootmismahtude osas suurt tõusu alanud aastaks plaanis ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 866 korda, sh täna 1)