Vesi on kaevudesse tagasi tulnud

Detsembri esimesel poolel Ida-Saaremaa elanikele muret tekitanud madal põhjaveetase on hakanud kerkima ja vesi on kaevudesse tagasi tulnud.

“Tundub, et asi on paremaks läinud, sademed ja lumi on ikkagi mõjunud,” ütles Laimjala valla majandusnõunik Ado Aus. Veel detsembri esimeses pooles oli osa Laimjala valla salvkaeve nii kuivad, et inimesed pidid anumatega vett tooma Laimjala katlamaja juurest ühisveevärgi kraanist. Ado Ausi sõnul pole nüüd juba mõnda aega kedagi katlamaja juures vett võtmas nähtud ning külarahvas kinnitab, et salvkaevudesse on vesi tasapisi tagasi tulnud.

Laimjala valla Randvere küla elanik Salme Kallas, kes alles hiljuti kaevuvee madalseisu tõttu pesu sõbranna juures pesta lasi, pesi esmaspäeval üle pika aja pesu taas kodus. “Üks nädal aega tagasi ma märkasin, et mul on vett rohkem tulnud, ja nüüd ei ole kaevul enam häda midagi,” lausus Kallas.

Valjala vallavanem Aare Martinson rääkis, et detsembri keskpaigast kuni siiani pole küladest signaale kuivade kaevude kohta enam tulnud ning põhjaveetase on vihmadega natuke tõusnud. “Praegu ühtegi pakilist asja, mida tuleks kiiremas korras lahendama asuda, laua peal pole,” lausus vallavanem. “Aga jah, ärevaks tegi see küll ja kes ütleb, et seda järgmisel aastal jälle ei juhtu,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 385 korda, sh täna 1)