Pea 400 inimest käis nääriõhtutel

MENUKAD ETENDUSED: Sihtasutuse Saaremaa Turism ja Saaremaa muuseumi koostöös korraldatud etendusi oli detsembris ja jaanuari algul kokku 16, neist viimane pühapäeval. Foto: Irina Mägi

MENUKAD ETENDUSED: Sihtasutuse Saaremaa Turism ja Saaremaa muuseumi koostöös korraldatud etendusi oli detsembris ja jaanuari algul kokku 16, neist viimane pühapäeval. Foto: Irina Mägi

Seekordsed jõuluetendused, nõukanostalgilised nääriõhtud meelitasid Kuressaare linnusesse ligi nelisada huvilist.

“Ligi nelisada külastajat on selle etenduste arvu kohta just parasjagu,” arvas Saaremaa Turismi juhatuse liige Angela Nairis. “Publikule meeldis, rahule jäid ka muuseum, meie korraldajatena ja näitlejad.”

Nairise sõnul on osa publikust juba püsikülastajad, kes on lossi jõuluetendustel osalenud kõik kolm aastat.

Esimese etenduse publikuks olid lasteaiamudilased. “Vahva oli see, kui etenduse ajal läks üks lastest näärivana juurde ja küsis temalt, kas ta jõuluvana tunneb,” meenutas Nairis. “Näärivana vastas seepeale: “Tunnen küll, ta on mu naabrimees.” Järelikult said lapsed hästi aru, millega tegu.”

Angela Nairis kinnitas, et jõuluürituste sarja linnuses on kavas jätkata. “Soovime seda teha nii, et etenduse sisu oleks igal aastal erinev,” lausus ta.


 

Linnakodanik taunis nääriõhtu reklaami kujundust

Pensionärist linnakodanik Urve Kirss taunis nõukogude aja sümboolika kasutamist Saaremaa muuseumi jõuluetenduste reklaamis.

“Linnakodanikuna juhin ma tähelepanu linnas nõukogude aja sümboolika, viisnurga ning sirbi ja vasara kasutamisele muuseumi jõuluürituse reklaamis, mis on minu meelest sobimatu,” kirjutas Kirss detsembris Kuressaare linnavolikogule saadetud kirjas.

“Igaühel on õigus oma arvamusele ja kõigile meele järele olla paraku ei saa,” ütles jõuluürituste korraldaja Angela Nairis SA-st Saaremaa Turism. Tema ise reklaami kujunduses midagi halba ei näe ning Nairise sõnul pole ka muuseumi ega linnavalitsuse esindajad reklaami sobimatuks pidanud.

“Sel ajastul on väga iseloomulikud sümbolid, millest teatud vanuses inimesed kohe aru saavad ja teavad, millest jutt,” lausus Nairis.

Koduloohuviline linlane Urve Kirss ise oli kommunistliku partei liige selle lagunemiseni. “Minu põhimõte oli olla võrdne kõikide inimestega,” ütles Kirss 2008. aasta aprillis Saarte Häälele. Toona kutsus Kirss Saare maavalitsust ja Kuressaare linnavalitsust üles aitama kaasa kommunismi kuritegude hukkamõistmisele Saaremaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 492 korda, sh täna 1)