Mälestati Vabadussõjas langenuid (FOTOD)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Laupäeval mälestati Kuressaares, Valjalas, Mustjalas ja Kihelkonnal Vabadussõjas langenuid. Kuressaares asetasid Vabadussõja ausamba jalamile pärjad Saare maasekretär Jaan Leivategija ja Kaitseliidu Saaremaa maleva liikmed kapten Jaen Teär, vanemseersant Igor Babenko, reamees Paul Aav ja nooremveebel Veljo Soome. Pärjad pandi veel Vabadussõja mälestussamba juurde Valjalas, Mustjalas ja Kihelkonnal ning enne õhtust teenistust Kuressaare püha Nikolai kirikus.

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 Venemaa ja Eesti vahel kehtima hakanud vaherahu lõpetas kaks aastat kestnud sõjategevuse, milles Eesti pool kaotas üle 6000 mehe langenutena ja milles sai haavata 12 000 võitlejat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 269 korda, sh täna 1)