EKRE nimekirjas saarlastest kandideerijaid pole (29)

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tuleb Lääne-, Hiiu- ja Saaremaad hõlmavasse ringkonda riigikogu kandidaatidele hääli püüdma ilma saarlasteta. Erakonna esinumber siinses ringkonnas on Helle-Moonika Helme.

Veel mõned head aastat tagasi oli EKRE oma eelkäija Eestimaa Rahvaliidu näol Saaremaal tõeline tipperakond. Maapiirkondades nopiti hääli kui küpseid vilju puult ja saadi uhkustada tuntud vallavanematega. Näiteks pääses nüüdne sots Jüri Saar riigikokku just rahvaliitlasena. Samuti sotsiks läinud Raimu Aardam oli Rahvaliidu siinne esinumber aastal 2009. Nüüd pole kunagisest hiilgusest enam midagi järel.

“Me püüdsime ja oli ka läbirääkimisi, kuid poliitiliste parteide kamm on Saaremaad korralikult rehitsenud. Ei saanud kedagi nõusse või olid nad juba liitunud teiste parteidega,” tunnistas EKRE pressiesindaja Urmas Espenberg, et Saaremaal on olukord pärast Rahvaliidu lagunemist niruvõitu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 544 korda, sh täna 1)