Sirje ellujäämiskursused à la Kopli (2)

ELEKTRI JA VEEVÄRGITA TALU: “See koht kõnetas mind. Kõnetab siiamaani,” põhjendab Sirje Tagel, miks ta koos oma hollandlasest kaasaga soetas endale kodu Kihelkonna metsade vahele. Foto: Tambet Allik

ELEKTRI JA VEEVÄRGITA TALU: “See koht kõnetas mind. Kõnetab siiamaani,” põhjendab Sirje Tagel, miks ta koos oma hollandlasest kaasaga soetas endale kodu Kihelkonna metsade vahele. Foto: Tambet Allik

Seitseteist aastat Hollandis elanud Sirje Tagel (42) on võtnud nõuks elada see talv üle Kehila külas Kopli talus. Pisikeses tares, mis üles putitatud endisest aidast, pole elektrit ega veevärki. Tuba seisab soe seni, kuni kamin köeb. Perenaine on aga rõõmus ja rahulik. “Keegi pole mind ju selleks sundinud. Ise tahtsin.”

Meil läheb Kopli talu üles leidmine üpriski vaevaliselt. Esiti põrutame Kehila külavahel õigest teeotsast mööda, sest kes oskaks arvata, et selle kehva metsavahelise tee lõpus elavad ka inimesed. Ent just seal, kus tee lõpeb ja algab mets, Kopli talu asubki. Koht, millest Pärnumaa tüdruk Sirje ja tema hollandlasest elukaaslane René tahavad üles ehitada oma kodu.

Kuidas sa siin elad?

Tares on soe ja hubane. Küünlad põlevad, kamin köeb. Sirje istub kamina ees tugitoolis ja räägib, et kui neil kaasaga tekkis mõte soetada Eestimaal üks maakoht, käinud nad mitmel pool, aga tõmmet ei tekkinud. Siis sattusid Saaremaale.

“Juba see metsavaheline tee Kehilani meeldis meile tohutult. Kui me siis Koplile jõudsime, oli kohe tunne, et vot see on meie oma. Oli kollane maja, oli mets ja lähedal meri,” meenutab perenaine nelja aasta taguseid tundmusi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 194 korda, sh täna 1)