3 vaadet renoveeritud majale (7)

Kas uus või hoopis hästi renoveeritud vana? Selle hoone puhul on tulemuses ühendatud nii ühe kui ka teise head omadused. Foto: Tõnis Kipper

Kas uus või hoopis hästi renoveeritud vana? Selle hoone puhul on tulemuses ühendatud nii ühe kui ka teise head omadused.
Foto: Tõnis Kipper

Suve lõpuks sai Torni tänava ühest õnnetumas seisus olevast elamust vaat et üks tänava kaunimaid. Seda tänu majaelanike ettevõtlikkusele ja üksmeelele, läbikaalutud otsustele, heale koostööle ehitajaga ning KredEx-i pakutud võimalustele. Sellest renoveerimise projektist on õppida nii mõndagi. Tulemus näitab, et kõik on võimalik, see nõuab vaid head koostööd kõigi osapoolte vahel. Mida siis arvestada? Millest alustada? Heidame sellele suurele tööle kolm tagasipilku – korteriühistu juhi, ehitaja ja majaelanike vaatevinklist.

VIIU ÕUNPUU, KÜ Pooppuu juhatuse liige: Meie maja oli üpris nutuses seisus ja lagunes juba silmnähtavalt: fassaadilt pudenes krohvi suurte lahmakatena ja veel säilinud tuulekastid olid vallutanud hakipesakonnad. Eelmise aasta oktoobritorm viis minema osa katusest, sest mädanenud roov ei suutnud enam naelu kinni hoida. Mida aga silmaga näha ei olnud, see kajastus tuntavalt rahakotis, sest küttearved olid tohutud, “parematel kuudel” ulatus küttekulu üle 2 euro ruutmeetri kohta.

Loe edasi Oma Kodu talvenumbrist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 982 korda, sh täna 1)