Saare maavalitsus palkab ühinemise peaspetsialisti (28)

Tuleval nädalal kuulutab Saare maavalitsus välja konkursi, et leida uus ametnik – ühinemise peaspetsialist.

“Kui on eesmärk, et 2017. aastal oleks Saaremaal üks omavalitsus, siis tuleks selle tööga praegu juba tõsiselt pihta hakata,” ütles Saare maavanem Kaido Kaasik (fotol). Spetsialist palgatakse esialgu aastaks. Kaasiku sõnul on tegu vastutusrikka ametiga, mis eeldab volikogudes käimist ja volikogu liikmetele ühinemise temaatika selgitamist.

“Meie eesmärk on leida inimene, kes ise usub, et ühinemine on hea idee ja et seda mõtet tuleb edasi kanda,” rääkis maavanem, lisades, et kindlasti ei tohiks see inimene esimeste tagasilöökide peale püssi põõsasse visata. Kaido Kaasiku sõnul peab kandidaadil olema omavalitsuses töötamise kogemus ja kõrgharidus, ta peab olema usaldusväärne ja tõsiseltvõetav. Maavanem märkis, et riigi poolt on appi tulemas ka eksperdid. “Nii et loodame, et see aasta kujuneb asjalikuks ja selles suunas, milline Saaremaa tulevik võiks olla.”

Mis saab olema ametikoha täpne nimetus, on veel selgitamisel. Ühinemise peaspetsialist hakkab alluma maavanemale ja palka, mis on kõrgem kui Saaremaa keskmine, maksab Saare maavalitsus. Tööd peab uus spetsialist alustama veebruarist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 297 korda, sh täna 1)