Idasaarlaste teine uusaasta Karsumm Orissaares (1)

Teist aastat järjest võtsid ujujad Orissaares uut aastat vastu Karsummiga. 1. jaanuaril kell kaks päeval oli Orissaare jahisadama kail hinnanguliselt nelikümmend inimest. Jääkülma vette hüppas neist 16.

Kangelaslikule teole eelnes põhjalik soojendus. Üksikud kalpsasid kailt vette veel teinegi kord. Veest välja ronijate sõnul tundus vesi pigem soe. Ujumistreener Pille-Riin Toomsalu osales Karsummil poolkogemata. “Korraldaja Heiki Hanso tegi mulle ettepaneku ujujatele soojendusvõimlemine läbi viia. Selle käigus sai nii soojaks, et hüppasin ka ise karsumdi vette, ja veel kaks korda,” uhkustas Toomsalu. “Kuigi esimene hetk võttis hinge kinni, tekkis hiljem rõõmus tuju – naeratus on siiani näol. Järgmisel aastal tulen kindlasti jälle,” lubas ta.

Teist korda Karsummil osalenud orissaarlane Reine Väli ütles, et temal oli juba tuttav tunne – jube külm. Vette ronis ta igaks juhuks redelit mööda. Sadamasse tuli kodust jooksuga. “Jooksmine andis sooja tunde, seega ma võimlema ei hakanud, läksin kohe vette,” selgitas Väli. Pärast veest tulekut oli enesetunne tema sõnul hea. “Loodan, et ka teised on ikka terved,” sõnas ta.

Merepõhjast toodi välja ka jääaugu tegemisel uppunud mootorsaag.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 478 korda, sh täna 1)