Vaikiv self-made man* – Sven Lennart Alpstål (4)

EDU PÕHJUS ON KLASSIKALINE: Õiged otsused õigel ajal õiges kohas. Kõige sellega on alati kaasnenud suur töökus. Foto: ANDRES TREIAL /ÄRIPÄEV

EDU PÕHJUS ON KLASSIKALINE: Õiged otsused õigel ajal õiges kohas. Kõige sellega on alati kaasnenud suur töökus. Foto: ANDRES TREIAL /ÄRIPÄEV

Sven Lennart Alpstål on nimi, mis räägib justkui iseenese eest. Ometi ei räägi AS-i Luksusjaht omanik oma tegemistest sõnagi. Milline mees see edukas ettevõtja, erainvestor ja vaikiv rootslane siis ikkagi on – milles peitub ta edu võti?

Kui praegu hoiab Sven Lennart Alpstål (52) end avalikkuse eest vankumatult varjul, siis ligi kümme aastat tagasi andis ta vabalt intervjuusid. Toona Aare Lainele Eesti Raadio saatesarja “Eesti päev” tarvis antud intervjuus ütles Alpstål, et lugu, kuidas ta Saaremaale sattus, on päris huvitav.

Naudib merd ja saart

Kui ta Rootsis elas, külastasid ta tuttavad Saaremaad ja rääkisid pärast, kui põnev paik see on. Intervjuu tegemise ajal oli sellest hetkest möödunud juba tosin aastat.

Alpstål sõitis sel “ammusel ajal” Eestisse ja vaatas siin ringi. Käis näiteks Pärnus, kus talle väga meeldis. Samas oli tal soov alustada Eestis oma äriga, mistap kohtus ka kohalike ärimeestega. Teiste seas trehvas ta Saaremaa ettevõtjatega, kes kutsusid teda saarele. Alpstål tuli ja hakkas tegema koostööd Nasval juba siis tegutsenud Saare Paadiga.

*Ise end üles töötanud (ingl k)

Edasi loe kolmapäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 817 korda, sh täna 1)