Tulumaks langeb tuleval aastal 20 protsendile (2)

Alates tulevast aastast langeb tulumaksumäär Eesti maksuresidentidele 1 protsendipunkti võrra 20 protsendile.

Lisaks ettevõtete ja indiviidide maksumäära langetamisele rakendub töötuskindlustusmakse määra vähenemine 3 protsendilt 2,4 protsendile. Maksuvaba tulu piir kasvab 10 euro võrra 154 eurole kuus ja pensionile kohaldatav täiendav maksuvaba tulu kasvab 210 eurolt 220 euroni.

Töötuskindlustusmakse langetamises leppisid tööandjad ja ametiühingud kokku tänavu. Sotsiaalpartnerid leppisid töötuskindlustusmakse langetamises kokku juba möödunud aastal, kuid valitsus keeldus nende kokkulepet heaks kiitmast.

Otseste maksude langetamisest tekkiv puudujääk kaetakse erinevate kaudsete maksude tõstmise abil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 482 korda, sh täna 1)